Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Marokko
Gemaakt door: Rosalie
Hallo allemaal ik doe mijn spreekbeurt over Marokko!

Waar ligt Marokko en hoe groot is het.
Het land Marokko licht in het noord westen van Afrika. De hoofdstad is Rabat, de buurlanden zijn Algerije, Mauritani├ź en onderaan het Westelijke-Sahara . De Marokkanen zeggen dat de Westelijke-Sahara van hen is maar dat is eigenlijk niet zo. Het land zelf is 446.550 km2 groot dat is dus bijna 11 keer zo groot als Nederland

Het weer in Marokko.
De beste periode om naar Marokko te gaan is het voor- en najaar. In deze tijd is het niet te warme en niet te koud want het is overdag ongeveer van 30 tot 40 graden. Doordat het niet te warm is kun je overdag er op uit trekken om het land te ontdekken zonder dat de warmte je teveel wordt. In de winter kun je ook best naar Marokko want dan is het tussen de 16 en 19 graden.Bezienswaardigheden.
Als je in Marokko bent moet je eigenlijk wel naar Casablanca de grootste stad van Marokko. Dat licht aan de westelijke kust. Ook leuk om naar toe te gaan is de oude romeinse ruïnestad Volubilis dat ligt vlakbij Meknes. En als je een echte doorzetter bent dan ga je op expeditie door de woestijn van Merzouga. Merzouga ligt aan de rand van de Sahara.

De vlag.
De Marokkaanse vlag is al sinds 1915 in gebruik. De kleuren van deze vlag hebben ook een betekenis. De rode kleur staat voor stoerheid, moed en kracht. En de groene vijfpuntige ster staat voor de vijf belangrijkste dingen uit de Islam en dat zijn:
1. Geloofsbelijdenis (Sjahada)
2. Gebed (Salaat).
3. Armenbelasting (Zakaat).
4. Vasten (Sawm).
5. Bedevaart (Hadj).Het volkslied
ik ga jullie nu een klein stukje laten zien van het volkslied!!!!!!!! Dus luister maar goed

Suikerfeest en vasten.
Suikerfeest en vasten hebben een naam dat is Ramadan. Het Ramadan is van 27 juni tot en met 28 juli. Ze vieren als eerste het suiker feest dat duurt drie dagen lang dan mag je van alles eten behalve onreine dingen want dat mogen ze niet. Bij vasten mag je alleen eten en drinken als het donker is je mag overdag dus helemaal NIKS eten dat zou ik denk ik niet kunnen.De eetgewoontes.
In de Marokkaanse keuken zijn de vrouwen de baas, zij geven hun eigen recepten door van moeder op dochter, waardoor ieder gezin weer een ander recept kent voor eenzelfde gerecht. Het maken van de thee hoort toe aan de mannen, maar je zult hen nooit in de buurt van het fornuis zien.
De maaltijden zijn voor Marokkanen belangrijke sociale momenten van de dag, meestal eten ze daarom samen rond grote schalen die vol zijn met eten. Iedereen pakt het eten met de rechterhand van deze schalen. Hoewel het eten dus een sociaal moment is, eten mannen en vrouwen wel apart, en natuurlijk mogen de mannen eerst.Gastvrijheid is ook erg belangrijk, daarom wordt er altijd meer eten gemaakt dan nodig is.

Vragen?
Dit was mijn spreekbeurt zijn er nog vragen
Meer informatie over Marokko: