Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Muziek

Gemaakt door: Reijer
Uit de blues is de rock ’n roll ontstaan; dit waren geen nette mensen maar de eerste coole gasjes, deze hebben lange vetkuiven die naar voren staan en andere ruige kleding. Dit is zich gaan ontwikkelen naar de hardrock toe. Een van de bekendste bands die een brug naar de hardrock vormden zijn The Rolling Stones. Het eerste hardrock nummer werd gespeeld door Iron Butterfly.
Gemaakt door: Sarah Drijver
Wie de 1e viool heeft gemaakt weten we niet. Het moet een Italiaan geweest zijn en het was ongeveer 500 jaar geleden. De beroemdste vioolbouwer is Antonio Stradivarius.
Gemaakt door: Marline
Er bestonden al voor 2000 jaar voor Christus trompetten, dit waren hele simpele. De trompet is waarschijnlijk ontstaan, toen mensen erachter kwamen dat zij geluid op schelpen of holle buizen konden maken.

Gemaakt door: jackie-rose
Er wordt al echt heel lang muziek gemaakt. Al in de prehistorie maakte ze muziek met hun handen,voeten en de stem. Men gebruikte waarschijnlijk bij het zingen trommels en dat soort slagwerk. Later werd muziek ingewikkelder door versschillende instrumenten en de muziek wordt opgeschreven in de vorm van noten. Pas na de middeleeuwen kwamen ze er achter dat je muziek kan opschrijven en pas daar begint de muziekgeschiedenis.
Gemaakt door: givenchy
Streetdance is de nieuwe rage op dansgebied die steeds populairder wordt. Het is een mix tussen jazz, funk en hiphop, die op moderne muziek gedanst wordt. Het is een speciale manier van bewegen en het kan in verschillende stijlen.
Gemaakt door: sara
Tot welke instrumentengroep behoort de accordeon? Je kan de accordeon het best vergelijken met de menselijke stem. De werking van onze stem hangt af van drie belangrijke elementen:  een luchtstroom: de ademhaling  een reservoir: de longen  een klanksysteem: de stembanden

Gemaakt door: ceyhun
Wolfgang Amadeus Mozart was een Oostenrijkse pianist, violist en componist. Hij was geboren in Salzburg op 27 januari 1756 en overleed in Wenen op 5 december 1791. Hij heette eigenlijk : Joannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart. Mozart was een wonderkind dat al op een hele jonge leeftijd een klavecimbel en een orgel speelde en dat kon hij goed ook.