Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Dieren

Gemaakt door: Jorien
De rat is een knaagdier die vooral s’nachts actief is en vroeger in bomen leefde.De Ratten zijn tam geworden doordat ze gebruikt werden om te experimenteren bijvoorbeeld in laboratoria om medicijnen uit te testen die dan later voor mensen gebruikt konden worden. Als de ratten er erg ziek van werden waren de medicijnen niet geschikt voor mensen.
Gemaakt door: Chantal
Er zijn 67 soorten dolfijnen. Dolfijnen behoren tot de walvisachtige. Er bestaan 2 soorten walvissen: baleinwalvissen en tandwalvissen. De dolfijn behoort tot de tandwalvissen. Tandwalvissen worden zo genoemd omdat, de naam zegt het al, deze walvissen tanden in hun bek hebben. Onder tandwalvissen vallen onder andere de Potvis, de Orka, de Tuimelaar dolfijn en de Bruinvis.
Gemaakt door: Jasmine
Slangen zijn aan hagedissen verwante reptielen. Maar het zijn meer dan hagedissen zonder poten. Slangen kunnen zwemmen en er zijn er die zelfs kunnen vliegen. Slangen hebben een heel lang skelet met een wervelkolom die van hun kop tot bijna aan het puntje van hun staart loopt, met soms wel een paar honderd ribben.

Gemaakt door: Sandrien
Aan de houding van de staart kan je zien hoe een hond zich voelt. Honden die graag de baas zijn dragen hun staart recht omhoog, bangere honden dragen hun staart dikwijls tussen hun achterpoten. Zo weten de honden van elkaar ook wie de baas is.
Gemaakt door: Melania
De hamster is een knaagdier. Ze knagen met hun tanden als ze naar voedsel zoeken. Hun scherpe voortandjes blijven daarom door groeien. Als de tanden te lang worden dan krijgen ze moeite met eten en dan gaan ze soms dood van de honger. Om hun tanden kort te houden knagen ze aan alles wat hard is.
Gemaakt door: Blonel
De hamster is een knaagdier. Ze knagen met hun tanden als ze naar voedsel zoeken. Hun scherpe voortandjes blijven daarom door groeien. Als de tanden te lang worden dan krijgen ze moeite met eten en dan gaan ze soms dood van de honger. Om hun tanden kort te houden knagen ze aan alles wat hard is. Bijvoorbeeld een knaagsteen.

Gemaakt door: noah
In het begin is de fret nog niet zo tam. Dat komt omdat ze je nog niet kent. Daarom is het best om in het begin veel met hun bezig te zijn en veel met hun te spelen. In het begin draag je ook het beste handschoenen want ze kunnen zeer hard bijten.
Gemaakt door: Daisy
Als we honden op straat bekijken zien we hele kleintjes, bijzonder, grote, langharige, kortharige en ga zo maar door. Het valt dan moeilijk in te denken, dat dit allemaal ergens kleine of grote 'wolfjes' zouden zijn. De mensen gaan ervan uit dat de grote honden afstammen van de grote Noorse wolven en dat de kleinere honden afstammen van de kleinere wolven uit de zuidelijke streken.
Gemaakt door: jasper
De leeuw is een groot roofdier. Hij heeft een soepel lichaam waarmee hij vele dingen kan. Ook kennen we de leeuw door zijn kracht en woest gedrag, daarom noemen we de leeuw ook wel de “Koning de dieren”. De leeuw behoort bij de katachtige.

Gemaakt door: jamsijn
Het konijn is een zoogdier, behorende tot de orde der haasachtigen. Konijnen behoren niet tot de knaagdieren, al wordt dit vaak gedacht. Knaagdieren beschikken in het bovenste deel van het gebit over maar twee snijtanden terwijl haasachtigen er vier hebben, waarvan de twee stifttanden achter de bovenste snijtanden staan. Het konijn wordt veelvuldig gehouden als huisdier.
Gemaakt door: Liselotte
De orka is een zwart-witte dolfijn, hij is makkelijk te herkennen aan zijn zwart-witte huid, en zijn rugvin van 1.80 meter hoog. een vrouwtjes orka wordt ongeveer 7 tot 8.5 meter, een mannetjes orka wordt ongeveer 8 tot 10 meter lang. Bij de geboorte zijn orka's ongeveer 2 tot 2.5 meter. Een orka weegt ongeveer 2600 tot 9000 kilo, bij de geboorte weegt een orka ongeveer 180 kilo. een mannetje wordt ongeveer 60 jaar, een vrouwtje ongeveer 80 jaar. De orka word ook wel een zwaardwalvis genoemd.
Gemaakt door: bff
Er zijn 67 soorten dolfijnen. Dolfijnen behoren tot de walvisachtige. Er bestaan 2 soorten walvissen: baleinwalvissen en tandwalvissen. De dolfijn behoort tot de tandwalvissen. Tandwalvissen worden zo genoemd omdat, de naam zegt het al, deze walvissen tanden in hun bek hebben.
Gemaakt door: Monica
Honden zijn dieren die je dingeng kan aanleren zoals. Zit. Lig. Af Als de hond nog een puppy is gaat die op knuffels of op kussen rijden. Dat komt omdat die dan eenzaam is. Dat had mij hond Roky vroeger ook.
Gemaakt door: sabrina
Een tijger is een roofdier. Ze leven vooral in het bos en in grasland. Tijgers kunnen ook heel goed zwemmen. Er zijn meerdere soorten tijgers die allemaal hun eigen kenmerken hebben, dus ik zal vertellen hoe de tijger in het algemeen eruit ziet. Hij is oranje/bruinachtig met zwarte strepen.
Gemaakt door: Romy
Wat heel belangrijk is wanneer je een hond koopt is dat je zeker naar de dierenarts gaat voor de nodige spuitjes die hij moet krijgen om bepaalde hondenziekten niet te krijgen. Als je hond lange haren heeft is het ook belangrijk dat je hem dagelijks kamt met een speciale borstel.
Gemaakt door: Lieke
Het leefgebied van de tijger varieert van tropisch regenwoud, dichte naaldbossen, bamboewoud tot de Siberische toendra. Het territorium van de tijger moet aan drie eisen voldoen. Er moet voldoende beschutting zijn om de prooi te kunnen besluipen, er moeten voldoende prooien in het leefgebied voorkomen en water in de buurt want de tijger houdt ervan om te zwemmen.
Gemaakt door: chyenne
De ailuropoda melanoleuca (reuzenpanda) is een bedreigde diersoort maar dat weet je vast al ze worden vooral bedreigd omdat de bossen worden gekapt en hij daarom minder ruimte heeft en in de bossen waar ze leven is vaak bamboe dat gaat ook weg als de bossen worden gekapt
Gemaakt door: Iris
Er zijn 67 soorten dolfijnen. Dolfijnen behoren tot de walvisachtige. Er bestaan 2 soorten walvissen: baleinwalvissen en tandwalvissen. De dolfijn behoort tot de tandwalvissen. Tandwalvissen worden zo genoemd omdat, de naam zegt het al, deze walvissen tanden in hun bek hebben.
Gemaakt door: victor
De verschillen tussen de Aziatische en Afrikaanse olifant is als eerst de rug. De rug van een Afrikaanse olifant is hol en die van de Aziatische is bol. De Afrikaanse olifanten houden hun kop iets lager dan hun schouder. De Aziatische olifanten houden hun kop hoger dan hun schouder.
Gemaakt door: Caitlin
De groene boomkikker is grasgroen met op zijn zijkanten een witte tot goudgele streep van neus tot achterpoten. Zijn buik is korrelig wit en op zijn rug heeft hij witte of goudgele vlekjes. ’s Nachts is hij lichter, geelgroen van kleur. Zijn trommelvliezen (oren) zijn goed zichtbaar.
Gemaakt door: Lisa
Cavia’s mogen alle soorten fruit dat wij ook mogen, en ook wortels. Ze mogen geen zout, chocola en ander snoep. Ook mogen ze geen sla. Door verkeerd voedsel worden cavia’s ziek. Dan kun je het beste de dierenarts inlichten.