Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Geschiedenis

Gemaakt door: Lisa
Op 1 september 1939 begon de oorlog Duitsland viel polen binnen en Engeland en Frankrijk verklaarden Duitsland de oorlog. Maar waarom? Omdat Duitsland de eerste wereldoorlog had verloren moesten ze iets ondertekenen waar in staat dat hij 132 miljard terug moest betalen aan Frankrijk maar dat hadden ze niet.
Gemaakt door: Jade
De 2e wereldoorlog is in 1940 begonnen. Dat is vanaf nu ongeveer 70 jaar geleden. Er kwamen ongeveer 55 miljoen mensen om het leven. Dat is meer dan heel Nederland. Het is allemaal begonnen met haat, wraak en trots.
Gemaakt door: Casper
In 1839 reed de eerste stoomtrein in Nederland, dat was op het spoor tussen Amsterdam en Haarlem. Daar reed “De Arend” met een snelheid van 38 km/uur. De trein werd vooral gebruikt om goederen te vervoeren, want er waren toen nog geen auto’s of vrachtauto’s.

Gemaakt door: carolien
Het is 31 januari 1953. Het stormde vreselijk In Zeeland. Toch waren de meeste mensen gewoon rustig naar bed gegaan. Zij werden in hun slaap overvallen door een zware stormvloed. Het zoute water sleurde alles en iedereen mee. Mensen probeerden met boten elkaar en hun dieren te redden. Omdat het zondag was en omdat alle verbindingen zoals telefoonlijnen waren uitgevallen, kwam de hulp uit de rest van het land langzaam op gang.
Gemaakt door: Bryan
De koningen in het oude Egypte heetten Farao,s zij heersten over noord, Zuid of allebei de witte kroon betekende het noorden en de rode het zuiden deze gecombineerd was de kroon van HEEL Egypte en er was ook nog een blauwe kroon dat was de oorlogskroon wand er stond een klein beeld van Seth op de Aartsvijand en broer van Osiris die een Kosmische oorlog voerden.
Gemaakt door: quincy
Op 9 november 1989 viel de muur. Een jaar later werd geheel Duitsland herenigd; het vormde opnieuw één staat. De val van de muur was ook het symbool van het einde van de Koude Oorlog. De Sovjet-Unie was niet langer in staat controle uit te oefenen op de landen in Oost-Europa.

Gemaakt door: Gerwin
De Bismarck is een Duits slagschip. De Bismarck is in 1939 te water gelaten, de bismarck werd in 2de wereldoorlog ingezet,het was een van de grootste oorlogschepen te wereld. De Bismarck is vernoemd naar een man Otto Von Bismarck.
Gemaakt door: Luuk
In de Tweede Wereldoorlog streden twee partijen tegen elkaar, de Asmogendheden en de Geallieerden. De Asmogendheden waren het Duitse Rijk, het Japanse Keizerrijk en Italië. De Geallieerden waren de Amerikanen, de Engelsen, de Fransen, de Canadezen, de Russen en de Chinezen in Azië.