Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Aardrijkskunde

Gemaakt door: Silvana
Parijs staat om meerdere zaken bekend .Zo word de stad der liefde genoemd, de stad van de mode, de lichtstad en Parijs staat natuurlijk ook bekend door de Eiffeltoren, maar bovenal is Parijs de hoofdstad van Frankrijk. Genoeg te vertellen dus over Parijs
Gemaakt door: Amber
Dit verslag gaat over Canada, omdat ik het een mooi land vind. Canada is een prachtig land. Met z’n bergen, vlaktes, watervallen en meren is het een paradijs voor natuurliefhebbers. De natuur is nog grotendeels ongerept; de mens heeft hier nog niet gebo
Gemaakt door: Dimfna
De Thorntonbank is een zandbank die zich bevindt op ongeveer 30 kilometer van de kust van Zeebrugge. Om precies te zijn 28,7 kilometer. De Thorntonbank is de naam van een zandbank. Het is een langgerekte zandbank. De Thorntonbank strekt zich over een lengte van wel twintig kilometer over de grens met Nederland uit, waar ze geleidelijk aan overgaat in de Rabsbank.

Gemaakt door: Sjuul
Finland heeft een sneeuw klimaat en een land klimaat het kan koud en warm zijn. In de winter kan het wel tot -30 graden vriezen en in de zomer wel op lopen tot ongeveer wel 28 graden worden. net zo als in Nederland. Het land in Finland bestaat vooral uit meren bergen en bossen.
Gemaakt door: Rik
De stad Dordrecht ontstond aan het riviertje de Thure, in het midden van veenmoerassen. De Thure was een zijtak van de rivier de Dubbel en liep ongeveer ter hoogte van het huidige Bagijnhof. In het centrum ligt het Bagijnhof. De oorspronkelijke naam van de stad was Thuredrith.
Gemaakt door: Sandrien
Egypte is een land met een bijzondere geschiedenis die tot ongeveer 5000 jaar teruggaat. Egypte werd gesticht door de Farao’s. Zoals je misschien wel weet, zijn er voor deze farao’s gigantische piramides gebouwd en andere beelden, zoals de Sfinx.

Gemaakt door: Silke
Europa is na Oceanië het kleinste werelddeel. Toch wonen er 728 miljoen mensen verdeeld over ongeveer 40 landen. In alle deze landen spreekt men natuurlijk verschillende talen.Men kan deze onderbrengen in 3 grote talen. De Romaanse talen (vb. Frans), de Germaanse talen(vb.; Nederlands) en de Slavische talen (vb.; Pools).
Gemaakt door: Madeleine
De periode van Maria de Medici en de eerste jaren van Lodewijk XIII waren niet de sterkste jaren van de Franse geschiedenis. De kardinaal minister Richelieu heeft in 1628 de politieke macht uitgeschakeld. De adel en de parlementen verloren veel invloed. In 1614 kwamen de Staten-Generaal niet meer bij elkaar. In de Dertigjarige Oorlog koos Richelieu voor de Protestanten. In 1648 is een groot deel van Elzas opgeëist.
Gemaakt door: Liselotte
In Brazilië spreken ze Portugees. Maar het is net als bij ons, in België spreken ze Nederlands maar met een accent. In Brazilië is dat ook zo, ze spreken Portugees met een accent.

Gemaakt door: Relof
De naam Parijs was vroeger Lutetia. Deze naam verviel en Parijs werd de naam van deze stad. Deze naam is waarschijnlijk afkomstig van een Gallische stam, die Parisii heette. In het jaar 52 v. Chr. veroverde Julius Caesar Parijs. In de tijd dat het Romeinse Gallië bloeide, ging deze stad erg vooruit, het werd een grote stad voor die tijd. In het jaar 509 benoemde Clovis Parijs tot één van de hoofdsteden van zijn rijk. In 885-890 veroverde de Noormannen Parijs.
Gemaakt door: Hannah
Duitsland is onder te verdelen in 3 soorten reliëf. Het laagland in het noorden dat deel uitmaakt van de Europese vlakte. Het middelgebergte dat bestaat uit zeer verschillende heuvels. En het Alpen en beneden –Alpen gebied met een hoogte, dat schommelt tussen een hoogte van 580 en 690 meter.
Gemaakt door: Julie
Op Jamaica komen ongeveer 3000 verschillende soorten planten, struiken en bomen voor waarvan er ongeveer 800 alleen op Jamaica voorkomen. Jamaica telt ongeveer 200 soorten orchideeën, 550 soorten varens en 60 soorten bromelia’s.
Gemaakt door: Sophie
In Suriname heb je heel veel dieren en die leven in de jungle van Suriname. Je hebt apen, vogels, reptielen, spinnen, slangen, kikkers, katachtige, zoals luipaard, ocelot en jaguar, en je hebt insecten. Qua apen heb je de neusaap, doodskopaap, brulaap en nog andere apen. Je hebt veel verschillende vogels in Sur. maar de vogel die ik Sur. het vaakst heb gespot, is de rode ara. Die zagen we gewoon in groepen van vijf overvliegen. Spinnen hebben we (helaas) ook gezien. Maar gek genoeg geen slangen.
Gemaakt door: Rosalie
De beste periode om naar Marokko te gaan is het voor- en najaar. In deze tijd is het niet te warme en niet te koud want het is overdag ongeveer van 30 tot 40 graden. Doordat het niet te warm is kun je overdag er op uit trekken om het land te ontdekken zonder dat de warmte je teveel wordt. In de winter kun je ook best naar Marokko want dan is het tussen de 16 en 19 graden.
Gemaakt door: damien elsthout
Vulkanen kunnen tussen de uitbarstingen jarenlang en zelfs eeuwenlang slapen. In zo'n rustperiode borrelen soms vulkanische gassen op uit het afkoelende magma (soort lava) onder de vulkaan. Terwijl de gassen door de gesteenten van de berg opstijgen, reageren ze met de mineralen in het gesteente waardoor nieuwe mineralen ontstaan. Die zijn vaak fel gekleurd, met grote kristallen. Eenmaal aan de oppervlakte stijgen de gassen in kalm tempo omhoog in de atmosfeer.
Gemaakt door: lisa
De eerste bewoners van Australië waren de Aboriginals. Die naam betekent: zij die er oorspronkelijke woonden. Ze hadden geen vaste woonplaats. Ze trokken dus rond. De naam komt van de woorden ‘ab’ en ‘Origine’. In het Latijn betekent dat ‘vanaf het begin’. Het is een volk dat uit heel veel stammen bestaat. Er zijn ooit wel 500 verschillende stammen. En al die stammen hebben een verschillende taal. Wat de stammen met elkaar te maken hebben is het geloof in Jukurrpa. Dat betekent: Droom tijd.
Gemaakt door: liron en sharona
Er bestaan verschillende theorieën hoe de aarde is ontstaan. Sommige mensen denken dat de aarde is ontstaan door iets wat met hun geloof ta maken heeft of mensen denken dat het door een grote stofwolk komt of de oerknal maar daar ga ik straks meer over vertellen.