Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Parijs
Gemaakt door: Silvana

Mijn werkstuk gaat over parijs

Parijs staat om meerdere zaken bekend .Zo word de stad der liefde genoemd, de stad van de mode, de lichtstad en Parijs staat natuurlijk ook bekend door de Eiffeltoren, maar bovenal is Parijs de hoofdstad van Frankrijk. Genoeg te vertellen dus over Parijs en daarom hierbij informatie voor je spreekbeurt Parijs.

Parijs

Parijs is de hoofdstad van het Europese Frankrijk. Het ligt in het noorden van Frankrijk en het is een grote stad met ruim twee miljoen inwoners. Het weer in Parijs is vergelijkbaar met het weer in Nederland. De zomers zijn warm met temperaturen tussen de 15 en de 25 graden. In de winter is het rond de 5 graden in Parijs.

Bezienswaardigheden in Parijs

Het is een bekende stad die vaak door toeristen bezocht wordt. Ook Nederlanders bezoeken Parijs vaak. Parijs is namelijk makkelijk bereikbaar vanuit Nederland. Er worden vaak dagtochten georganiseerd waarbij mensen vroeg vertrekken naar Parijs en in de avond laat weer terugkomen.

De grootste reden voor het bezoeken van Frankrijk is de Eiffeltoren die we in deze stad kunnen terugvinden. Overigens zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Parijs te vinden waarover het leuk is om te vertellen tijdens je spreekbeurt Parijs.

Een aantal daarvan zijn:
• Disneyland Parijs (een pretpark)
• Arc de Triomph (een monument)
• Het louvre (een museum)
• Champs Elysees (een straat)
• Les Halles (een bekend winkelcentrum)

De Eiffeltoren in Parijs

De Eiffeltoren is één van de meest bekende gebouwen over de wereld heen en het is de Eiffeltoren waar Parijs bekend om staat. De Eiffeltoren werd ooit gebouwd voor een wereldtentoonstelling in 1889 en zou na deze tentoonstelling weggehaald worden. Maar er bleven zoveel toeristen naar toe komen, wat ook vandaag de dag nog steeds gebeurd, dat het nooit meer weggehaald is. De Eiffeltoren is ongeveer 320 meter hoog en er valt zoveel over te vertellen dat je zelfs hierover je spreekbeurt zou kunnen houden.

Feitjes over Parijs

• De stad Parijs heeft maar liefst drie vliegvelden: Orly, Roissy en Le Bourget.
• De stad Parijs is een multiculturele stad en staat hier ook bekend om

Parijs is mooi en vroeger droegen de mensen baretjes dat is nu niet meer .
Meer informatie over Parijs: