Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Sport

Gemaakt door: Melania
Dansen bestond in de prehistorische tijden, ze hebben dat ontdekt door de tekeningen en tekens in grotten. In de tijd van de oude Grieken en Romeinen bleven de mensen dansen. In de Middeleeuwen schaften de kerk in Europa dansen af, maar toen de Renaissance kwam rond 1450 werd het weer populair.
Gemaakt door: Melania
Streetdance is de nieuwe rage op dansgebied die steeds populairder wordt. Het is een mix tussen jazz, funk en hiphop, die op moderne muziek gedanst wordt. Het is een speciale manier van bewegen en het kan in verschillende stijlen.
Gemaakt door: Janice
Het veld is 9 meter breed en 18 meter lang.Als je bij e zit hoef je niet helemaal bij de gele lijn te serveren. Er worden dan speciale lijnen gelegd voor serveren en andere dingen. Als bijvoorbeeld van dalfsen ruutvoorn de bal uitslaat dan heeft set up de tegenstander een punt erbij. Het veld is gescheiden in 2 kanten.

Gemaakt door: Michelle
De Olympische spelen zijn internationaal, duizenden atleten uit verschillende landen doen mee aan allerlei sporten. Je kunt alleen meedoen aan de Olympische spelen als je heel goed bent in je sport, dus geen amateurs. In totaal zijn er 28 zomer- en 7 wintersporten. De Olympische spelen worden al gehouden sinds jaren voor Christus en worden om de 4 jaar gehouden.
Gemaakt door: Rosanna
Het is 500 jaar geleden dat klassiek ballet is ontstaan.Het ballet is begonnen in Italië & in Frankrijk. Ze dansten aan het hof. Ze dansten aan het hof om de edelen te vermaken. Dit deden ze tijdens de feesten. In het begin werd er bij het dansen ook gezongen. Er was een koning die heette Lodewijk de veertiende.Die koning hield heel erg veel van dansen.
Gemaakt door: maximilien
Hoewel sleeën al lang werden gebruikt, werd bobsleeën pas aan het begin van de 19e eeuw een sport toen voor het eerst een stuurmechanisme werd gebruikt in Zwitserland. In 1897 werd de eerste bobsleeverenging opgericht in St. Moritz. Al voor het begin van de Eerste Wereldoorlog werden in enkele landen regelmatig wedstrijden gehouden op een aantal natuurlijke ijsparcours. De eerste wedstrijdsledes waren van hout, maar die werden al snel vervangen door metalen sleeën.

Gemaakt door: Bryan
Er zijn veel verschillende tennistoernooien maar de grand slams zijn de belangrijkste die bestaat uit 4 toernooien: Roland Garros in Frankrijk, Australian open in Australië , Wimbledon in Engeland en de US open in Amerika.
Gemaakt door: Amber Teeuwen
Synchroon betekent gelijk. Je probeert gelijk met de muziek en met elkaar dezelfde figuren en bewegingen te maken. Een wedstrijd zwem je alleen dit noemen ze solo, of met zijn tweeën dan hebben ze het over een duet. Of in een groep van vier tot tien personen.