Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Bekende Personen

Gemaakt door: Sandrien
Mijn spreekbeurt gaat over Astrid Lindgren.Dat was een beroemde schrijfster. Ik koos dit onderwerp omdat ik haar boeken graag lees. Ze werd heel beroemd door Pippi Langkous waar ze verschillende boeken over schreef.
Gemaakt door: Patrick
Adolf Hitler werd geboren op 20 april 1889 in Braunnua-am-Inn. Zijn vader was de douanebeambte Alois Hitler, zijn moeder was Alois derde vrouw Klara Polzl. Op de basisschool was Hitler een goede leerling, maar op de middelbare school bleek hij lui te zijn. Hij bleef een keer zitten en verliet tenslotte de school zonder diploma.
Gemaakt door: Inleiding
Henri Dunant werd geboren op 8 mei 1828 in Genève. Als klein kind wou hij zijn naam veranderen van Henri naar Henry omdat dat in het Engels makkelijker is om uit te spreken.

Gemaakt door: Sandrien
Jozef De Veuster werd op 3 januari 1840 geboren. Hij was het zevende kind van een boerengezin die woonde in Tremelo. Even later kwam er nog een kind bij en waren de kinderen met 4 jongens en 4 meisjes. Toen hij 15 jaar oud was ging hij in de graanhandel van zijn vader werken, maar hij wilde eigenlijk priester worden.
Gemaakt door: Merel
Het verhaal over het ei van Columbaas, gaat zo: Nadat Columbus was teruggekomen van zijn reis in 1493 werd hem een feestmaal aangeboden. Een van de gasten maakte een opmerking over de reis van Columbus, hij zei: het is eigenlijk alleen maar een kwestie van het eerste te zijn geweest, dat kan iedereen.
Gemaakt door: Romy
Natasha Kampusch is een Oostenrijks meisje dat op 22 maart 1998 onderweg naar school ontvoerd wordt door Wolfgang Priklopil. Ze was toen 10 jaar, acht jaar lang hield haar ontvoerder haar verborgen in een kelder. Bijna dagelijks werd ze zwaar mishandeld, met de dood bedreigd en kreeg ze weinig eten.