Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Gezondheid

Gemaakt door: Sara
Er zijn 2 soorten suikerziektes. Suikerziekte heeft ook een andere naam diabetes heet dat. Hypo is type 1 en hyper type 2. hypo komt vooral bij jonge mensen en kinderen voor. Suikerziekte type 2 hyper dus komt meestal bij oudere mensen en betekend te veel suiker in je bloed.
Gemaakt door: Tom
De ziekte van Perthes is een heupziekte die ontstaat omdat de bloed toevoer naar de heupkop verminderd of tijdelijk gestopt is. Hierdoor brokkelt bot af. Dit is de eerste fase van de ziekte. In de tweede fase begint de bloed toevoer weer normaal te worden en kan het bot weer aangroeien.
Gemaakt door: Blonel
Astma is een ziekte. Dan zijn je luchtwegen ontstoken. Dat kunnen dokters nog niet genezen. Mensen met astma kunnen soms moeilijk adem halen: zij worden kortademig ze moeten ’piepen’ of hoesten. De lucht komt binnen door je neus en mond en gaat door een grote buis en kleinere buisjes naar je longen. Die grote buis noemen we de luchtpijp. Hier zie je alle buizen aan elkaar. Dat noemen we samen je luchtwegen.

Gemaakt door: Else Zwoferink
Een albino is een mens met een lichte huid. Albino’s zijn mensen, dieren of zelfs plánten met een aangeboren afwijking. Dat wil zeggen dat ze met iets anders zijn aangeboren en dus waar ze niets aan kunnen doen. ze hebben ook rode ogen en vaak wit of oranje- rood haar. Ze mogen niet in de zon komen want dat is slecht voor hun huid. Daarom hebben de meeste albino’s al ze buiten zijn ook een zonnebril op en vaak zelfs een pet op hun hoofd dat die niet verbrand.
Gemaakt door: Esmee
Een verpleegkundige is een beroep, met leuke en lastige kanten. Iedere verpleegkundige moet een opleiding volgen er zijn er 2 de 1= opleiding: werken en leren de 2= opleiding: leren en stage.
Gemaakt door: demi
slapen is net zo gewoon als eten en drinken en zeker net zo belangrijk. Dat slapen goed voor je is weten we allemaal. Je rust uit en je krijgt weer nieuwe energie. Maar het zorgt ook voor het verwerken van informatie en dingen die je die dag hebt gedaan. Door te slapen krijg je weer nieuwe energie en kracht voor de volgende dag weer nieuwe dingen te onthouden.

Gemaakt door: Amy
Ik wil eerst even duidelijk maken dat er verschillende vormen van autisme zijn namelijk: 1.Klassiek Autisme. 2.Asperger. 3.Pdd Nos. 4.Mcdd.