Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Algemeen

Gemaakt door: Joske
In het jaar (1368-1644) was nagellak gemaakt van een combinatie van bijenwas, eiwitten, gelatine, Arabische gom en plantaardige kleurstoffen. Nagellak remover is een vloeistof, om je nagellak van je nagels af te halen.Er zit aceton in, van die geur verslaafd raken en stoned worden.
Gemaakt door: Lua
In 1606 maakte de Italiaan Galileo een kleine telescoop en keek ermee naar de hemel. Het verbaasde hem hoeveel meter je ermee kon kijken. Hij kon veel meer zien dan ooit iemand voor hem had kunnen zien.
Gemaakt door: Pleun
Denk jij dat je 's nachts maar één keer droomt? Dat heb je mooi mis! Tijdens de REM-slaap droom je. Tijdens een nachtje slapen, komt die REM-slaap wel vier of vijf keer voorbij. Elke keer kun je dus een droom hebben. Vijf verschillende dromen in een nacht is dus niets bijzonders!

Gemaakt door: Kees
Het Hindoeïsme is bekend om haar veelgodendom en als bron van de yoga-tradities. De betekenis van het woord Hindoeïsme is eigenlijk: geloof van de mensen in India. Dit is een nogal ruime definitie en dat klopt ook: de mensen in India geloven en geloofden de afgelopen 3000 jaar in van alles en nog wat. Het Hindoeïsme is niet een samenhangend geheel, in tegenstelling tot de andere wereldreligies.
Gemaakt door: Jennifer
Het eerst levende wezen in de ruimte was Laika een Russische hond. In november 1957 ging ze met de Spoetnik 2 de ruimte in. Ze kwam niet levend terug. Toen hebben mensen geprobeerd om ruimteschepen te maken die zachtjes op de aarde terug zouden keren. Dat lukte eerst niet. De mensen bouwde raketten die bestonden uit 2 delen.
Gemaakt door: Tes
Alcohol is een natuurproduct dat ontstaat door gisting van bijvoorbeeld gerst (bier) of druiven (wijn). Dit natuurlijke gistingsproces stopt bij ongeveer 15% alcohol. Dit wordt zwak alcoholhoudende drank genoemd. Zo gebeurd dit al sinds de oudheid.

Gemaakt door: cas
Enzo Ferrari is geboren op 20 februari 1898 in Modena. Vroeger wou Enzo operazanger worden, maar later bleek hij niet muzikaal te zijn. Daarna wou hij sportjournalist worden, maar was niet belangrijk in het vak. Autocoureur was zijn derde keus en dat werd hij ook niet zo’n slechte ook. Toen Enzo zestien was had hij een hoop ellende. Door de 1e wereldoorlog verloor hij zijn vader en zijn oudere broer Alfredo. Enzo besloot om zelf te gaan vechten. Nadat hij had gevochten, werd hij testrijder in Turijn.