Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Volleybal
Gemaakt door: Janice

Hoofdstuk 1 Regels

Je gaat van e terug naar a. Als je als eerst team e bent dan mogen er maar 4 in het veld. Al van c mogen er meer in, Dan mogen er 6 in. Het veld moet ongeveer 9 meter breed en 18 meter lang zijn. Je krijgt een speciaal shirtje voor wedstrijden. Als je te laat komt dan moet je als reserve. Er zijn 3 sets. Ze gaan tot 25. Wedstrijd 1 staat van dalfsen ruutvoorn aan de rechter kant, Bij wedstrijd 2 staat het team aan de linker kant, En de laatste wedstrijd weer aan de rechter kant. je moet je speciale shirtje aan.

Hoofdstuk 2 Het veld

Het veld is 9 meter breed en 18 meter lang.Als je bij e zit hoef je niet helemaal bij de gele lijn te serveren. Er worden dan speciale lijnen gelegd voor serveren en andere dingen. Als bijvoorbeeld van dalfsen ruutvoorn de bal uitslaat dan heeft set up de tegenstander een punt erbij. Het veld is gescheiden in 2 kanten. Het veld is door het net gescheiden.

Hoofdstuk 3 Hoe ziet een volleybal eruit?

Een volleybal voor wedstrijden heeft deze kleuren: blauw,wit en geel. Een strandbal heeft juist iets andere kleuren en dat zijn deze 3 kleuren:
Blauw,wit en rood.

Hoofdstuk 4 Bovenhands.

Met bovenhands maak je een drie hoekje, maar niet helemaal dicht.
Houd je pink en je ringringvinger, je middelvinger en wijsvinger wijd uit elkaar. Dan heb je het nog niet, je maakt eerst nog een kommetje van je handen. Je buigt een klein beetje door je knieën. Dan ga je weer een beetje omhoog. Zo druk je de bal weg over het net.

Hoofdstuk 5 Onderhands

Bij onderhand komt de bal een beetje op je handen maar het meest op je arm.
Je drukt je handen niet omhoog, dat moet alleen als de bal van achteren en je hebt geen tijd om dan om te draaien doe je dat. Maar als dat niet hoeft moet je het niet doen. Nou zeg ik ik even hoe je het moet doen. Je maakt van allebei je handen een klein dun kommetje dan doe je je rechter hand boven op je linker hand en dan je duimen erop. Je buigt een beetje door je knieen en je gaat weer omhoog. En dat is dan weer onderhands!
 

Hoofdstuk 6 Serveren

Je kunt op een hele boel manieren serveren. Ook wel genoemd opslaan. Bij team e wordt er een zwarte lijn gelegd. Die geeft aan waar e moet serveren Bij c moet dat niet. Dan ga je naar de achterstelijn ook wel genoemd: de achterste gele lijn. Daarvan moet je dan serveren. Het is hoogtijd om je laten zien hoe je kunt serveren! 

Hoofdstuk 7 Wedstrijden

Bij wedstrijden word meestal 3 keer over gespeeld. Er zijn ook 3 sets een set is een soort van mini wedstrijd bij die 3 sets moet met 25 punten worden gewonen er worden nooit 4 wedstrijden gespeeld worden, Want anders kan de stand 2-2 worden dus daarom altijd 3. Soms komt de bal op de tribune, die moet je dan niet zelf bij je houden. Die moet je terug gooien. Nou laat ik zien hoe het veld er van boven uit ziet

Hoofdstuk 8 Bronnen.

Ik leg eerst even uit wat bronnen is. Bronnen is waar je de informatie vandaan hebt gehaald. Zo, nu weten jullie wat bronnen zijn. Ik heb het van internet af gehaald. Helemaal zonder informatie van de bibliotheek
   

Hoofdstuk 9 Vragen.

Vraag 1 hoe lang en breed moet het veld zijn?
Antwoord:
9 meter breed 18 meter lang.

Vraag 2. Wat gebeurt er als je je shirtje niet draagt tijdens een wedstrijd?
Antwoord: je gaat als wissel.

Vraag 3. Wat gebeurd er als je te laat komt?
Antwoord: degene die als wissel staat mag erin en jij bent wissel.

Vraag 4. Hoe kun je serveren nog meer noemen?
Antwoord: opslaan.

Vraag 5. hoeveel sets zijn er?
Antwoord: 3.
 
 

Hoofdstuk 10 Mijn mening

Ik vond het erg leuk om deze spreekbeurt te doen. Vooral omdat het over volleybal gaat. Ik hoop dat jullie er meer van geleerd hebben. Dit was mijn spreekbeurt
Meer informatie over Volleybal: