Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


de tijgers
Gemaakt door: sabrina
Kenmerken van een tijger

Een tijger is een roofdier. Ze leven vooral in het bos en in grasland. Tijgers kunnen ook heel goed zwemmen. Er zijn meerdere soorten tijgers die allemaal hun eigen kenmerken hebben, dus ik zal vertellen hoe de tijger in het algemeen eruit ziet. Hij is oranje/bruinachtig met zwarte strepen.

Hij kan wel 1.40 meter tot 2.80 meter lang worden. En dan komt daar nog zijn staart bij die wel 60 tot 95 centimeter lang kan zijn. Een vrouwtjestijger die volwassen is, weegt tussen de 100 en de 160 kilo. Een volwassen mannetjestijger weegt ergens tussen de 180 en de 250 kilo. Wanneer een tijger geboren wordt, weegt hij ongeveer een kilo. Tijgers worden gemiddeld 16-18 jaar oud. De oudste tijger ooit was 26 jaar geworden.Tijgers hebben hele goede ogen die zich snel kunnen aanpassen aan het donker. Achter het netvlies van het oog van de tijger zit een laag reflecterende cellen. Deze cellen weerkaatsen al het licht, waardoor al het licht twee keer wordt gebruikt. Een tijger ziet dus twee keer beter dan normaal. Een tijger heeft echte roofdierentanden. Met zijn scherpe tanden kan hij zijn prooi heel goed vasthouden en dood maken.

Een tijger heeft ook lange, witte snorharen. Met zijn snorharen vindt hij zijn weg in het donker door de struiken. Zoals ik al zei kan de staart van de tijger wel bijna een meter lang worden. Met zijn staart kan de tijger in evenwicht blijven wanneer hij springt.

\

Wanneer hij kwaad is dan slaat hij heen en weer met zijn staart. Je kunt dan maar beter zorgen dat je weggaat uit zijn buurt
Meer informatie over de tijgers: