Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Streetdance
Gemaakt door: Melania

Hoofdstuk 1. Wat is streetdance

Streetdance is de nieuwe rage op dansgebied die steeds populairder wordt. Het is een mix tussen jazz, funk en hiphop, die op moderne muziek gedanst wordt. Het is een speciale manier van bewegen en het kan in verschillende stijlen.

Streetdance is een actieve manier van dansen die zowel door jongeren als volwassenen bijzonder gewaardeerd wordt.
Hoe komen we aan de naam streetdance. Letterlijk betekent het straatdans. De pasjes zijn in Amerika op straat verzonnen.
Streetdance is eigenlijk meer dan alleen maar dansen. Het is een dansstijl die jongeren leuk vinden en het past helemaal in deze tijd. Het is cool, stoer en gaaf om te doen.

Hoofdstuk 2. De geschiedenis van streetdance

De geschiedenis van de streetdance gaat terug naar het begin van de hiphop in de jaren 80.
Streetdance is ontstaan in VS.
Streetdance werd veel gedaan door jongens en meiden op straat in de armere wijken van Amerika.


Hoofdstuk 3. Streetdance in groepen

Bij streetdance kan je in groepen dansen en solo. Als je in groepen danst moet je goed opletten dat de bewegingen gelijk gaan. Als je solo danst kun je de bewegingen zelf bedenken.


Hoofdstuk 4. De choreograaf

Een choreograaf is iemand die de dans bedenkt. Bijvoorbeeld voor een videoc lip, musical, concert of wedsrtrijd. Een beroemd choreograaf is Dan Karaty . Wij kennen hem als jurylid van het televisie programma So You Think You Can Dance. Hij heeft met veel beroemde zangers en zangeressen gewerkt zoals: Pink, Justin Timberlake, Britney Spears, Kylie Minogue en Jessica Simpson.


Hoofdstuk 5. Waar zie je streetdance?

Streetdance zie je vaak in videoclips. Bijvoorbeeld in de videoclips van Beyoncé , Rihanna, Justin Timberlake, Cheryl Cole, Justin Bieber en Lady Gaga. Maar je ziet het ook vaak op tv. Bijvoorbeeld bij TMF en MTV. Streetdance wordt daardoor ook veel populairder.

Hoofdstuk 6. Streetdance moves

De muziek die als basis dient voor streetdance is hiphop en R&B. Gevoel voor ritme en techniek is ook heel belangrijk. De muziek waarop gedanst wordt is vaak snel en de bewegingen zijn heel spectaculair! Ik ga nu een move laten zien.
Het heet the running men.


Hoofdstuk 7. Filmpje

Aanvullend op mijn spreekbeurt laat ik jullie een filmpje zien!


Hoofdstuk 8. Vragen

1. Waar is streetdance ontstaan?
2. Noem een beroemde choreograaf.
3. Welke streetdance move heb ik net laten zien?

Dit was mijn spreekbeurt over streetdance. Zijn er nog vragen?
Meer informatie over Streetdance: