Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Minecraft
Gemaakt door: Max
Minecraft
Minecraft is een computerspel waarin je vecht tegen monsters of tegen elkaar maar je kunt ook gewoon mooie dingen bouwen. Minecraft kun je zonder internetverbinding spelen maar je kunt het ook online spelen met of tegen andere spelers. Eerst kon je alleen maar vechten tegen de monsters en huizen bouwen maar toen het spel begon te groeien konden spelers samenwerken om de mooiste dingen te bouwen. Maar je kon ook gewoon samen met je vrienden gaan survivallen. Survivallen is zo lang mogelijk overleven. In een survival wereld is het de bedoeling om je te verdedigen tegen de monsters maar in een survival hoef je niet alleen daarmee bezig te zijn. Je kunt een nieuwe wereld verkennen, huizen bouwen met automatische liften en allerlei andere dingen maken.Er zijn in principe 2 speelstijlen:
Creative. Hierin verken je werelden, kun je dingen bouwen en kun je niet dood gaan.
Survival. Hierin kun je survivallen, tegen monsters en andere spelers vechten, dingen verzamelen en dus wel dood gaan.

In Minecraft heb je verschillende werelden zoals bijvoorbeeld een savanne, jungle, moeras, bos, mushroom eiland enzovoort. Je kunt je eigen wereld maken door met een standaard wereld (een biome geheten) te beginnen en deze helemaal naar je eigen zin in te richten. Van deze wereld kun je een server maken (dat is online zetten) en dan kun je beslissen of er ook andere spelers in kunnen. Je kunt het zo instellen dat iedereen er in kan of alleen maar spelers die je zelf toestemming hebt gegeven.

De Zweed Markus Persson, ook wel bekend als Notch, begon op zijn 7e met programmeren op de Commodore 128 van zijn vader. De Commodore is één van de eerste PC’s voor thuis en komt uit 1985. Na een tijdje geëxperimenteerd te met veel verschillende programeer programma’s maakte hij op zijn 8e zijn eerste op tekst gebaseerde avonturenspel. Markus Persson werkte 4,5 jaar voor King.com tot hij in 2009 vertrok en als programmeur bij jAlbum ging werken. King.com is een site waar je allemaal spelletjes kan spelen zoals Candy Crush, Diamand Digger Saga en nog meer van dat soort spellen. jAlbum is een online foto boek/album. Notch heeft ook meegewerkt aan wurm online maar tegenwoordig bemoeit hij zich daar niet meer mee. Naast al dit werk heeft hij ook mee gedaan aan programeer wedstrijden zoals Java 4K game programeer wedstrijd en de Ludum Dare. Notch is de oprichter van het berdrijf MOJANG AB die de game Minecraft heeft uitgebracht. Markus Persson is inmiddels multimiljardair nadat hij zijn bedrijf voor $ 2,5 miljard aan Microsoft heeft verkocht.Notch kwam op het idee om Minecraft te maken nadat hij Infiniminer had gespeeld. Infiniminer is een computerspel dat best veel lijkt op Minecraft. Hij kwam tot het besef dat zo’n simpel spel heel veel kanten op kon en hij dacht er een jaar voor nodig te hebben.

In mei 2009 liet Notch voor het eerst zijn game zien in een video.
Notch twijfelde lang of hij het spel Cave Game of Order Of The Stone wilde noemen maar uiteindelijk koos hij voor de naam Minecraft,

In september 2009 kwam de Survival test wat een variant was van de Classic versie. De speler moest nu grondstoffen verzamelen. Bij deze survival test had je een leven dus je kon dood gaan en dan werd de wereld waarin je speelde gelijk verwijderd.

In december 2009 kwam de tussenversie 0.31.die door betalende spelers kon worden uitgeprobeerd. Als je nu een nieuw spel begon dan kwam je in een wereld met een eigen huisje. Mocht je tijdens het spel dood gaan dan kwam je weer terug in dat zelfde huisje. Er waren ook verschillende soorten eilanden en er was nu ook een lucht- en heldimensie waardoor je kon vliegen of de hel in kon gaan.In februari 2010 was Minecraft bijna klaar met de ontwikkeling van versie 0.31. Deze versie had leuke nieuwe dingen zoals crafting recepten, 3D wolken en nieuwe bomen.

Niet veel later kwam er ook nog een andere GROTE update: Multiplayer. Dat is de functie in Minecraft waarbij je samen een Minecraft spelletje kan spelen zoals HungerGames of Skywars. Deze update vond nog plaats voor dat je kon survivallen in Minecraft.

Minecraft Alpha kwam in juni 2010 uit en was één van de langstdurende periodes waarin Minecraft erg bekend en populair is geworden.
Het spel werd op dit moment verkocht voor € 9,95 per stuk. In deze versie van Minecraft werden nieuwe dingen toegevoegd zoals: Red Stone dat is een soort elektriciteit kabel, boten, nieuwe muziek, nieuwe monsters, en een nieuwe moeilijkheidsgraad om op te spelen.

De grootste update van deze versie was ongetwijfeld de Halloween Update. Deze bracht onder andere verschillende soorten gebieden met zich mee, de nether (dat is de hel) en nog meer monsters, blokken en items met zich mee.Het bedrijf MOJANG begon klein maar in deze periode groeide ze zo hard dat ze moesten verhuizen naar een nieuw gebouw. Er werken nu trouwens ongeveer 30 mensen bij MOJANG.

Het spel werd toen voor € 14,95 verkocht (nog steeds minder dan de prijs van vandaag). Ook deze update bevatte enkele grote nieuwe dingen zoals: archievements dat zijn dingen die je gevonden of gemaakt hebt, statistieken zijn dingen die je gedaan hebt, bij het weer zijn er donder en bliksem bij gekomen, nieuwe monsters en bedden. Net na deze update kwamen er nog een paar leuke nieuwe dingen bij: dorpsbewoners Strongholds en verlaten mijnen. Een Stronghold is een grot met heel veel gangen. Vindt je de goeie gang dan kan je door gaan naar een portaal en als je daar door heen gaat kom je uit in The End daar kan je je wereld kan uitspelen maar daar voor moet je eerst de draak verslaan.

De Minecraft versie 1.0. werd uitgebracht tijdens het Minecraft evenement Minecon. Minecraft wordt niet meer gemaakt door Notch sinds deze update. Hij gaf het ‘leiderschap’ van Minecraft over aan Jeb Bergenstein. Notch & Jeb hebben nog een hele tijd aan Minecraft samengewerkt en Notch wou uiteindelijk een andere game maken. Jeb werkte alleen aan de PC versie van Minecraft.
Doordat Minecraft zo populair werd kon je Minecraft op steeds meer verschillende platformen spelen zoals:

Minecraft Pocket Edition voor mobiele platformen als Android en iOS
Minecraft Xbox360 Edition
Playstation 3+4
WiiMaar de meeste versies zijn het nog lang niet zo uitgebreid als op de PC.

Zoals je hoort heeft Minecraft een hele geschiedenis achter de rug en er wordt nog steeds aan gewerkt aan Minecraft en dat zal nog lang zo blijven. Minecraft op de PC kost nu ongeveer € 20. MOJANG is op 15 september 2014 overgenomen door Microsoft.

Heel veel mensen vragen ze zich waarom Minecraft zo verslavend is. Minecraft is een spelletje met blokjes die heel veel verschillende eigenschappen hebben. Door het bouwen en combineren van de blokjes kun je oneindig veel dingen maken waardoor het spel nooit saai wordt.

In Minecraft kun je veel verschillende dingen doen: Enge Minecraft mappen spelen, Mooie dingen bekijken of zelf maken, of uitdagende dingen proberen.
Je speelt Minecraft in je eentje tenzij je een online server van je wereld hebt gemaakt. Als je Minecraft koopt zie er zo uit. In Minecraft kan je survivallen maar hoe steekt survivallen nou eigenlijk in elkaar? Als je een wereld maakt kom je uit in 1 van de vele biomens. Daar is het de bedoeling om hout te verzamelen, een huis te bouwen, grondstoffen te verzamelen en steeds betere dingen te maken. Dit is de manier hoe je het gemakkelijkste overleefd. Maar terwijl je bezig bent kunnen er in de nacht ook monsters aan komen lopen. In Minecraft bestaan er best veel monsters ook wel mobs genoemd. Daarom noem ik alleen even de meest voorkomende op: de Creeper, de Skeleton, de Zombie, en als laatste de Enderman.

In Minecraft kun je naar The End maar hoe kom je daar? Eerst ga je naar de nether [de hel], daar kun je een monster dood maken genaamd een blaze. Als je zijn item [dat gene wat hij laat vallen als hij dood gaat] veranderd in poeder en samen voegt met een enderpearl [het gene dat een enderman laat vallen als hij dood gaat] krijg je een oog ook wel bekent als eye of ender. Als je genoeg ogen hebt kan je een portaal activeren. Als je daar in springt kom je uit in The End.

Éénmaal aangekomen in The End moet je de Draak verslaan. Als je dat gedaan hebt komt er een portaal tevoorschijn en dan heb je het uitgespeelt. Je hebt dan 2 cadeautjes gewonnen: het eerste cadeautje is 65 levels waarmee je je gereedschappen kan betoveren en het 2de cadeautje is het ei van de draak dat hij al die tijd bij zich droeg. Je hebt het spel nu uitgespeeld maar je hebt ook de mogelijkheid om het spel gewoon weer verder te spelen. Er komt dus eigenlijk nooit een eind aan het spel. Net als in de echte wereld.
Meer informatie over Minecraft: