Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Unicef
Gemaakt door: Rosan
Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik dit een hele belangrijke organisatie vind en daar graag wat meer over te weten wou komen , en ik heb wel eens bij de Jumbo een kraampje zien staan waar allemaal dingen werden verteld over Unicef en daarom ben ik er eigenlijk achter gekomen dat het zo belangrijk is voor de kinderen in de ontwikkelingslanden !

Hoofdstuk 1. Over Unicef
Unicef is een kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. In elk land word er nageleefd hier bedoel ik mee dat mensen mee leven wat er in de ontwikkelingslanden gebeurd. Unicef komt altijd voor de kinderen op ze zorgen dat elk land respecteert wat ze doen, Ik zelf heb veel respect voor Unicef. Het help ook met partner organisaties. Ze helpen bij de kinderen vooral om de armoede die daar leeft en ze helpen ook dat kinderen niet ziek worden tegen Mazelen, Dat is een dodelijke ziekte, Unicef help ook dat er geen geweld en discriminatie meer is. Door Unicef gaan ook miljoenen kinderen naar school. Als er oorlog in bepaalde landen zijn, Bijvoorbeeld arme landen dan is Unicef snel ter plaatse.Hoofdstuk 2. De Geschiedenis
Op 11 December 1946 werd Unicef opgericht voor hulp. In die tijd was de tweede wereldoorlog net afgelopen en hadden duizenden kinderen geen ouders meer. Hierdoor hadden ze ook geen eten, drinken, kleding en zelfs geen medicijnen meer. Daarom werd door de Verenigde Naties een stichting opgezet, Met de naam Unicef de naam Unicef is een afkorting van United Nations International Children Emergency Fund. Unicef is de grootste ontwikkelingsorganisatie van de hele wereld en bestaat nu al ongeveer zestig jaar lang. Nu help Unicef nog steeds voor de kinderen die de hulp nog hard nodig hebben. Dat zijn met name nog de kinderen uit de ontwikkelingslanden.

Hoofdstuk 3. Unicef en Kinderen
Unicef heeft een kidsclub genaamd Kids-United die kinderclub heeft ca. 12.000 kinderen over de hele wereld. Die kinderen krijgen soms leuke puzzels of posters en je krijgt ook 5x per jaar een Kids-United magazine waar kinderen in kunnen lezen wat er nog meer omgaat in verschillende andere landen. Unicef heeft ook speciale lesmaterialen wat op veel basisscholen word gebruikt. Unicef heeft ook een soort spreekbeurten actie wat ongeveer eind november plaatsvind. Niet alleen heeft Unicef hulp middelen ook zorgt het ervoor dat elk kind kinderrecht heeft. Alle landen van Europa hebben ondertekent dat kinderrechten worden gerespecteerd.Hoofdstuk 4. De Organisatie
Unicef maakt projecten in ruim 150 landen. Die projecten gaan meestal over Gezondheidszorg, Voeding, Water, Onderwijs en het beschermen van kinderen. Het geld wat Unicef hier voor nodig heeft, Krijgt Unicef van verschillende rijke landen in de wereld, En van de ontwikkelingslanden zelf. Het geld dat Unicef krijgt van de landen is lang niet genoeg om alle kinderen in ontwikkelingslanden te helpen. Daarom moeten er acties worden gehouden door bijvoorbeeld scholen en of bedrijven. Er zijn heel veel verschillende manieren voor scholen om geld in te zamelen.

Hoofdstuk 5. Het teken van de V-N
De V-N is een verzamelingswoord voor meerdere organisaties. De naam V-N staat voor de Verenigde Naties. Er zijn veel belangrijke regels waar kinderen recht op hebben. De kinderrechten gelden alleen voor kinderen onder de achttien jaar. Alle kinderen hebben of krijgen nog kinderrechten. Ook hebben alle kinderen het recht om veilig op te groeien en dat ze een leuk leven mogen hebben. Het is ook belangrijk dat een kind zijn naam en familie kent. Elk kind heeft ook recht om een godsdienst te hebben en om Idee├źn te hebben over bijvoorbeeld de wereld en de mens, Ze hebben ook recht om eens een leuk clubje op te richten en of een spel buiten te spelen. En dat dat natuurlijk leuk gebeurd.Hoofdstuk 6. Wat kun jij doen voor Unicef ?

Meer informatie over Unicef: