Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


Albert Heijn
Gemaakt door: isa weijers
Goedemiddag ik hou mij spreekbeurt over de supermarkt, Albert Heijn.

Vroeger, 125 jaar geleden had je nog geen supermarkt, toen had je een kruideniers winkel, je had dan ook bijvoorbeeld: de kaasboer, de bakker en er was ook een slager. Als je dan ging boodschappen doen was je soms wel 2 uur onderweg. Toen bedacht het personeel om alvast dingen voor te gaan pakken. Dat heet : voorwerken. De suiker en koffie werd dan al afgewogen en ingepakt, en als je dat dan wilde, werd het zo voor je gepakt. En zo kwamen er steeds meer producten voorverpakt in de winkel. Hieruit is in 1952 de eerste zelfbedieningswinkel gekomen, alle producten staan net als nu in de schappen en kunnen de klanten zelf in hun mandje of kar stoppen en dan naar de kassa om het af te rekenen. Een stuk makkelijker en sneller.

Nog sneller is de zelf scan, dan scant de klant zelf alle producten met een handscanner en hoeft de klant aan het eind alleen de scanner op te hangen en te betalen, de boodschappen hoeven dan niet meer op de lopende band. Dan zijn er ook geen langen rijen meer !! het is super handig en ook nog eens leuk je kunt meteen kijken hoe het is om bij de kassa te werken en je weet ook gelijk hoe duur het product is.
Een product is een artikel dat je koopt.

RECLAME en ACTIES
Reclame bestaat al heel lang, dit doet AH om klanten naar de winkel te krijgen. Al 9 jaar heeft AH reclames met meneer Piekema.
Mr. Piekema speelt de supermarkt manager. Hij kondigt de acties altijd heel leuk aan.
Voorbeelden van acties zijn ´De Hamsterweken` Disney weken, smurfen,
dierenplaatjes, en nu natuurlijk de Muppet´s.
Soorten winkels

Er zijn verschillende winkels
Albert Heijn to go : dat is een winkel bij het station, vliegveld en sommige ziekenhuizen, waar je allemaal snelle dingen kan kopen zo als : een kant en klare maaltijd of een belegd broodje.
Albert Heijn xl: een grote winkel met alle artikelen uit het assortiment. Deze winkel is vaak bij een groot parkeerterrein net buiten een woonwijk.
AH wijk winkel. Daar zijn we nu !!! deze AH staat vlak bij allemaal huizen en meestal in een winkelcentrum waar veel mensen wonen en komen.
Albert.nl: dit is een online supermarkt, hier bestel je gewoon thuis achter je computer en het wordt bij je thuis bezorgd! Super handig.

Folders en huisbladen
Iedere week heeft de AH een nieuwe Bonus folder met aanbiedingen, de artikelen in de folder kun je met korting kopen als je een bonuskaart hebt.
Bij al die winkels horen de huisbladen. Die heten : Allerhande (1x per maand) en de wat handig ( 4x per jaar)
Daar in staat informatie over de acties, handige tips en recepten. Nieuws staat er soms ook in !!

Assortiment
Er wordt eten en drinken verkocht maar
ah verkoopt ook non voed dat zijn bijvoorbeeld cadeau bonnen, kleding, borden, boeken, schoolspullen en nog veel meer!
Niet alle winkels hebben hetzelfde assortiment. Dat ligt dus aan de grootte van de winkel.

Over Albert Heijn
Bij Albert Heijn werken ongeveer 70.duizend mensen verdeeld over 854 winkels. In het buitenland zijn ook nog 2 winkels. Er is er een op Curaçao. En een in België.Soorten merken.
Bij Albert Heijn kan iedereen terecht. Klanten met veel geld ook klanten met weinig geld. De mensen met veel geld kopen meestal het a merk. ??? Mensen met wat minder geld kopen meestal ah eigen merk en euroshopper.
Zie de verschillen van deze koffiepads en kijk naar de prijzen!Dit was mijn spreekbeurt zijn er nog vragen ????
Tip : in de Zaanse schans staat het eerst winkeltje van ah !!
Tip: komen jullie helpen met opruimen op zaterdag 10 maart om tien uur!
Vragen voor de kinderen .
Wie is mr. Piekema
Hoe lang bestaat ah ??
Hoe veel personeel hebben
Wat vonden jullie van mijn spreekbeurt ??
Meer informatie over Albert Heijn: