pleegkinderen
Gemaakt door: celine
Hoe word je pleegkind?
Als je problemen thuis hebt , dan wordt er eerst gekeken wat voor probleem het is . als het een erg probleem is zoals
: dat je moeder alcoholist is ( dat is het geval bij mijn moeder)
: je kan je kind niet meer verzorgen en dat kan zijn
Het kind kan Gehandicapt zijn
Het kind kan niet luisteren en zijn eigen weg volgen
Het kind kan weg lopen
Of je ziet het gewoon niet meer zitten om voor je kind te zorgen.
Daar door kan je pleegkind worden. Soms gebeurt dat doordat ouders zelf hulp inroepen, van bekenden of van de Jeugdzorg, en soms doordat Jeugdzorg ingrijpt en dat je uit huis word geplaatst.
Wat voor kind is een pleegkind?
Het zijn gewone kinderen, maar ze hebben veel meegemaakt en te weinig aan dacht hebben gekregen. Sommigen hebben een lichamelijke of verstandelijke handicap of beperkingen, een chronische ziekte of ze hebben leer of gedrag problemen een pleeg kind moet als hij\zij naar een pleeggezin gaat afscheid nemen van zijn school en vrienden op hun nieuwe school moeten ze weer op nieuw vrienden maken en anderen lessen volgen.
Het pleeggezin
Als je naar een pleeggezin gaat moet je heel erg wennen. Je hebt anderen regels en je kan ook een broer broertje of zus of zusje hebben.
Voor je naar een pleeg gezin gaat weet je niet wie er voor je gaat zorgen het kan iemand zijn die heel oud is of jong je kan ook die mensen kennen . Sommigen ouders zijn heel aardig en anderen wat minder aardig maar dat is verschillend.
De pleegouders krijgen eerst contact met bureau jeugdzorg die vertellen ook meer over het kind zodat die mensen weten hoe het kind is. Want het kan een handicap hebben of een beperkingen hebben
Hoelang je in een pleeggezin kan wonen
Je kan van je geboorten al in een pleeggezin tot je achttiende maar dan krijg je later hulp tot je drieëntwintigste het is heel verschillend wat zoals ik heb ik maar drie jaar in een pleeggezin gewoond.
Rechten van een pleegkind
Als pleegkind heb jij ook rechten zoals
• Ze mogen informatie weten over hun ouders
• Je mag contact op nemen met hun broer of zus
• Ze mogen van af hun 12 een rapport die over hun is geschreven lezen
• En ze mogen het zeggen als de hulp verlener of verzorgen hun niet goed behandelt