Nieuwsbrief

Elke maand onze nieuwsbrief ontvangen?


kauwgom
Gemaakt door: Caitlin
KAUWGOM
Hallo, ik hou mijn spreekbeurt over kauwgom.Waarom? Ik loop vaak over de dracht en dan denk ik bij mezelf, er ligt heel veel kauwgom op de grond. En er zijn heel veel verschillende soorten kauwgom. Daarom heb ik mijn spreekbeurt erover gehouden.BELANGRIJK
Rubber hars en was.
Van deze gombasis alleen gewone kauwgom gemaakt. Dat komt omdat daarin lamarubber zit. Maar als je echte bellen kauwgom wilt hebben, dan moet je echt rubber hebben. Dat kun je onder anderen vinden in Mexico, en Thailand. Ik heb nog een foto van een rubberboom in Thailand.

FAVORIET
Allerlei landen favoriete kauwgom Amerika,zoete roze kauwgom
Afrika,kauwgom echt suiker Europa,fruitsmaakjes
Scandinaviƫ,zoute kauwgom salmiak belgen,groene kauwgom
Japanners,kauwgom huid jonger wordt van bloemenkauwgom tot augurkensmaak!!!tot slot, Nederlanders hebben de mint smaakjes.SOORTEN KAUWGOM

Er zijn heel veel soorten kauwgom zoals,freeway,sportlife,freedent,stimorol noem maar op! Op het eind heb ik nog wat lekkers voor jullie!

GESCHIEDENIS
Wist je kauwgom heel lang bestaat???De oude grieken bedachten een soort kauwgom van boomhars.De eerste kauwgom gemaakt in 1869 door een tandarts! De eerste echte roze kauwgom werdt bedacht door een amerikaan in 1928.
Meer informatie over kauwgom: